De revival van het broekpak?

Door Caroline Beerman | eerste indruk

nov 22
Revival_van_het_broekpak

Wat is er toch met het broekpak? Zowel de NRC, de VRT en ook Cécile Narinx, hoofdredacteur van de Nederlandse Harper’s Bazaar en onlangs gast bij WNL op zondag, besteden er aandacht aan. Allemaal hebben ze het over deze vrouwelijke versie van het mannenpak. En dan vooral in relatie tot politica en hooggeplaatste vrouwen.

Het broekpak wordt bestempeld als degelijk en veilig. En door de kleuren, de snit en de accessoires toch enigszins vrouwelijk te maken. Ik begrijp deze dracht ergens wel. Vrouwen die in de schijnwerpers staan, worden beoordeeld op wat ze doen en hebben gedaan en vooral ook op hun uiterlijk. Jammer? Ik vind van niet. Zolang je presentatie en uitstraling past bij wie je bent, waar je voor staat en de situatie waarin je je begeeft, is het ook een kans.

Wil je meer lezen over het broekpak, bekijk dan het artikel van Milou van Rossum op NRC.nl van 3 november en het bericht op de website van de VRT. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moet ineens ook aan Charlie’s Angels denken, die TV-serie uit de jaren zeventig.

 

Vond je dit interessant? Klik dan op de knoppen hieronder om het te delen met je netwerk. En laat hieronder een reactie achter!
Follow

Over de auteur

Caroline Beerman is eigenaar van Het Presentatieatelier en helpt ambitieuze professionals die hun persoonlijke presentatie en uitstraling willen inzetten om succesvol te zijn.

Laat een reactie achter:

Laat een reactie achter: